Борба с бракониерите

Хванат е нарушител,  и са иззети 270 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Хванат е нарушител, и са иззети 270 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Хванат е нарушители, извършващ улов на маломерна риба от инспектори на ИАРА Враца и са иззети 270 метра бракониерски мрежи при проверка на инспектори на ИАРА Пазарджик.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Враца са извършили проверки по река Дунав в района на гр.Козлодуй. След проведено наблюдение е заловено лице, извършващо стопански риболов и улов на маломерна риба.  Уловената  риба с размери под минимално допустимите  /4 бр. сом с общо тегло 4.070 кг./ е освободена  и върната  обратно във водата. На лицето е съставен акт за улов на риба с размери под минимално допустимите съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.  От нарушителя са иззети рибарска лодка, 1 бр. извънбордов двигател и една рибарска мрежа.

Контролните органи са извършили проверка и на търговската мрежа в гр.Козлодуй, като не са констатирани нарушения на ЗРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили нощна проверка по сигнал на язовир „Батак“. Открити и извадени от водата са 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 270 метра. Първата бракониерска мрежа е открита в района на “Дорковски залив”  с дължина около 120 метра, а втората в района между местностите “Острова” и “Баташки залив” с дължина около 150 метра. Уловената в тях.риба / 40 бр.шаран и 22 бр.каракуда/ е освободена и върната във водата. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител.

22.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

UBGBRNAALR

преди 289 седмици

Wow! Great thignikn! JK

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още