Борба с бракониерите

Хванат е рибар, извършващ улов на забранен вид есетрова риба на река Дунав

Хванат е рибар, извършващ улов на забранен вид есетрова риба на река Дунав

Специализирана мобилна група на ИАРА и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Монтана са извършили проверки по река Дунав. В района на реката при Горни Цибър е хванат рибар с разрешително за стопански риболов, извършващ незаконен улов на забранен вид есетрова риба – чига. Контролните органи установяват улов на 10 бр. есетрова риба от вида чига с общо тегло 6,190 кг., включително и маломерна такава. Рибата е освободена от мрежите и върната в река Дунав. На лицето с инициали В.С. от град Козлодуй са съставени актове за улов на забранен вид риба и за улов на маломерна риба. От нарушителя са иззети 100 метра рибарска мрежа и рибарска лодка с двигател. След разглеждане на риболовната дейност на лицето, инспекторите на ИАРА ще решат дали да направят постъпки за отнемане разрешителното за стопански риболов.

Припомняме, че със заповед на министъра на земеделието и храните от 1 януари 2012 г. се въведе 4 годишна забрана за извършването на риболов в българската акватория на река Дунав и Черно море на есетрови риби от вида: руска есетра, чига, пъструга и моруна. Забраната се налага от необходимостта от опазване на популациите на есетровите видове риби. При случаен улов на екземпляри от есетрови видове, същите трябва незабавно да се връщат в съответния воден обект от който са уловени. Със заповедта се забранява и пренасянето, превозването, и продажбата на есетрови риби.

Конфискуваната лодка

 

Маломерни чиги

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

01.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още