Борба с бракониерите

Хванати са 8 бракониери при проверки на инспектори на ИАРА

Хванати са 8 бракониери при проверки на инспектори на ИАРА

При проверки на инспектори на ИАРА по реки и язовири през почивните дни са хванати 8 бракониери, като са иззети общо 400 метра мрежи, 25 бр. герими, 12 бр. кошове за раци тип „винтер“ и две лодки – пластмасова и гумена.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА София област са извършили проверка на язовир „Искър“. Те са извършили наблюдение на водоема в резултат на което е хванато лице да разполага в язовира риболовни уреди „герими“. На лицето с инициали В.И.П. е съставен акт нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 25 бр. герими, пластмасова лодка и извънбордов двигател. 

През почивните дни, инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна проверка по река Тунджа. В местността „Римски мост” са хванати двама  бракониери в готовност да извършват незаконен стопански риболов.  На лицата от гр. Николаево са съставени 2 акта за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети 2 бр. бракониерски хрилни мрежи с  обща дължина 100 метра. В мрежите не е имало уловена риба, защото нарушителите са хванати в момент на разполагане на мрежите във водата. Контролните органи са извършили проверка и на язовир „Жребчево“. Открити и извадени от водата са 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 300 метра. Те са иззети и унищожени. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен в събота и неделя са извършили проверки по река Дунав от речен километър 643 до 560, реките Вит и Осъм. В резултат от проверката на река Дунав в района на с. Байкал, инспекторите са хванали бракониери, извършващи стопански риболов без документи. На нарушителите са съставени  3 акта за нерегламентиран стопански риболов.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково в събота /10.08.2013 г./ са извършили проверка на язовир „Левченски“, община Свиленград. Там са заловени две лица, извършващи нерегламентиран риболов на раци. На нарушителите са съставени 4 акта за нерегламентиран стопански риболов. От тях са иззети  12 бр. кошове за раци тип „винтер“ и една гумена лодка.

12.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още