Борба с бракониерите

Хванати са четирима бракониери и са иззети близо километър бракониерски мрежи от Хасково и Търговище

Хванати са четирима бракониери и са иззети близо километър бракониерски мрежи от Хасково и Търговище

Хванати са четирима бракониери при проверки на мобилна група на ИАРА и инспектори на ИАРА Хасково през почивните дни. Общо са иззети 980 метра бракониерски мрежи и 10 винтера при проверките на водоеми.

Мобилна група на ИАРА е извършила проверка на язовир “Камчия”. Там са хванати двама бракониери. Лицата са заловени в момента на залагане на мрежите в работно положение във водоема. От тях са иззети 700 метра бракониерски мрежи и две гумени лодки с весла. На нарушителите – единият от Шумен, а другият от община Сунгурларе са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов. Съставени са и 2 акта на лица, за извършване на любителски риболов без билет.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка по суша и вода на язовир “Ивайловград”.Проверени са 53-ма любители риболовци, като на 3-ма са съставени актове за нарушения.  Намерена и иззета е бракониерска хрилна мрежа с обща дължина 30 метра, за което е съставен протокол срещу  неизвестен извършител. В събота, инспекторите са извършили проверка по сигнал на язовир “Черната мъка”, с.Гарваново. Хванати са двама бракониери, извършващи стопански риболов с мрежи. От тях са иззети 2 бр хрилни мрежи с обща дължина 130 метра и една гумена лодка. На нарушителите са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов и риболов с немаркирани уреди. В язовира е открита и друга бракониерска хрилна мрежа с дължина 40 метра поставена от неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Съединение”. Открити и  извадени от водоема са 10 бр. винтери и бракониерска мрежа с дължина 80 метра, и размер на око 55мм. Уловените около 3.6 кг. раци и около 5 кг. риба – костур са върнати във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. Инспекторите са съставили и 2 акта на лица, за извършване на любителски риболов без билет.

29.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още