Борба с бракониерите

Хванати са четирима бракониери и са иззети над километър мрежи

Хванати са четирима бракониери и са иззети над километър мрежи

Хванати са четирима бракониери, като са иззети общо над километър /1080 метра/ мрежи, 37 бр. кошове за раци тип „винтер“ и гумена лодка при проверки на инспектори на ИАРА по язовири в страната.

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна проверка на язовир „Жребчево“. Хванати са трима бракониери, извършващи незаконен стопански риболов с мрежи. На нарушителите са съставени три акта за нерегламентиран стопански риболов. От тях са иззети 11 бр. хрилни мрежи с  обща дължина 580 метра, една лодка и един ел.двигател. Уловената  19 кг. риба /10 кг. бяла риба, 5 кг. каракуда и 4 кг. шаран/  е върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили проверка наблюдение на язовир „Тракиец“. Заловен е бракониер, извършващ стопански риболов. От него са иззети 37 бр. кошове за раци – тип “винтер“ и една гумена лодка с 2 броя гребла. Уловените 88 кг. раци са върнати обратно в язовира. Уредите са на съхранение в склада на сектор Хасково. На нарушителя са съставени 3 акта за нерегламентиран стопански риболов, за липса на свидетелство за правоспособност и за улов на маломерни екземпляри.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пловдив са извършили проверка на язовир „Пясъчник“. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 500 метра бракониерски мрежи. Уловената в тях 45 кг. риба /30 кг.каракуда и 15 кг.шаран/ е върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

15.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още