Борба с бракониерите

Хванати са двама бракониери на  Монтана и Кърджали

Хванати са двама бракониери на Монтана и Кърджали

Иззети общо 780 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Монтана и Кърджали

Хванати са двама бракониери от инспектори на ИАРА Монтана и са иззети 700 метра бракониерски мрежи от язовир “Студен кладенец” от инспектори на ИАРА Кърджали.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверка след подаден сигнал на река Ботуня в землището на с. Долно Озирово, община Вършец. Там е заловено лице, извършващо незаконен риболов. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов и от него е иззета една хрилна мрежа с дължина 30 метра Уловената около 3, 500 кг. риба/речен кефал и черна мряна / е освободена и върната обратно във водата. Конторлинете органи от ИАРА са извършили и съвместна проверка със служители на 02 ГОДГ при ГПУ Видин на главен отводнителен канал при с. Сливата, община Лом. Заловен е нарушител, извършващ нерегламентиран стопански риболов. Съставен му е акт и от него са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 50 метра. Уловената в тях 5 кг. сребриста каракуда е освободена и върната във водите на канала.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверка по сигнал за бракониерски набези на язовир “Студен кладенец”. Обходени са местностите, край  с.Лисиците, с.Соколско и с.Островица. Открити и извадени от водата са 8 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 700 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената риба /сом, бяла риба, шаран и каракуда/ е върната обратно във водоема.

26.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още