Борба с бракониерите

Хванати са трима бракониери и са иззети близо километър рибарски мрежи

Хванати са трима бракониери и са иззети близо километър рибарски мрежи

 

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен и Стара Загора са извършили проверка на язовир „Жребчево“ до с. Паничерево. Контролните органи са забелязали две лица, готвещи се да извършват незаконен риболов в язовира. Те са хванати в момент на пускане на мрежи в язовира. На лицата с инициали А.Ч.М. и Р.А.Р от с. Паничерево са съставени два акта за незаконен стопански риболов. Инспекторите на ИАРА не веднъж са съставяли актове на тези лица. От нарушителите са иззети 4 бр. мрежи с обща дължина 340 метра и гумена лодка.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Пазарджик са извършили проверка на язовир „Батак“. В местността “Контра стената” са открити и извадени от водата 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 170 метра. Те са иззети и е съставен протокл срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили рутинна проверка с лодка на язовир „Ястребино“. При обхода на водоема са открити и извадени от водата 80 метра бракониерска мрежа с размер на окото 18 мм. и 7 бр. винтери. Уловената риба 4 кг. уклей и 5 кг. раци са върнати обратно във водите на язовира. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Варна са извършили проверка на язовир „Елешница“, община Дългопол. Там е хванат бракониер, извършващ незаконен стопански риболов с мрежи. На лицето с инициали Р.Б.К. от с. Цонево е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 200 метра мрежи. Уловената 3 кг риба /сребриста каракуда и бабушка/ е върната във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка в защитена местност “Калимок-Бръшлен”. Съставени са 3 акта на нарушители. Два от тях са на лица,  извършващи любителски риболов в защитенна местност и един на лице, извършващо любителски риболов без билет. Контролните органи са извършили проверки и в търговската мрежа на гр.Силистра и гр.Тутракан, като нарушения не са констатирани.  

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали съвместно със  служителите на СПУ гр.Кърджали са извършили проврека на язовир “Студен кладенец”. Открита и  извадена от водата е една бракониерска хрилна мрежа с дължина 200 метра. Уловената риба /3 бр. каракуда,1 бр. костур и 1 бр. шаран/ е върната във водата. Мрежата е иззета и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

20.09.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

Рибар

преди 311 седмици

То не само при теб е така, той който и да звънне 112 не обръщат внимание от иира те все знае ли за сручая ,а никой не се появява .
Без думи.

  • 3
  • 0

Риболовеца !

преди 335 седмици

Е за батак веднага мога да ви кажа кой е пускал мрежа .
1 Пазача който седи до контра стената .
2 Собственика на корабчето "Ох бабачко" - Младен който зарежда с прясна риба ресторант "Острова"
3 Пазачите на голямата стена .
4 И собственика на бенциностанции "Целев" в гр. Велинград - най редовно човека си пуска мрежите в костандовския залив !
Писнало ми е вече да звъня на 112 и никой да не идва !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още