Борба с бракониерите

ИАРА удари бракониерите от Плевен и Русе

ИАРА удари бракониерите от Плевен и Русе

Инспектори от сектори “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверки по вътрешните водоеми  – река Искър, река Дунав и язовир „Горни Дъбник“.  Проверени са над 50 любители риболовци, като нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/ не са установени. На баластиерите на река Искър при с. Писарово, контролните органи са установили, че  лице извършва риболов с повече риболовни уреди от позволените от ЗРА. На нарушителя е съставен акт. При проверката по река Дунав, в опашката на остров „Милка“ е намерена и извадена от водата риболовна мрежа с дължина 50 метра.  Тя е конфискувана с протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспекторите от ИАРА Плевен са провели и акция по спасяването на останала риба в ръкав на язовир „Горни Дъбник“. При спадането на водата в ръкава на язовира е останал голям брой риба, която при непредприемане на спасителни действия ще бъде унищожена от маловодие, птици или замръзване през зимните месеци. Рибата е уловена с мрежи от служители на ИАРА – сектор „Рибарство и контрол”  Плевен , представители на Сдружение „Ручина”, стопанисващи водоема и любители риболовци. Над 5 000 бр. риба / бяла риба, шаран, сом, платика и бабушка/ е върната в язовира. Предвижда се в периода между 25 – 29.09.2013 г. да се проведе нова акция.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе са извършили проверка по река Янтра в землището на с.Новград. В резултат са открити 2 бр. бракониерски мрежи с обща дължина 160 метра. Уредите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

26.09.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 3
  • 0

stefan_05

преди 335 седмици

как не хванаха някое устройство за убивана с ток,само мрежи,токаджиите избиха всичко

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още