Борба с бракониерите

Иззеха 160 метра мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Иззеха 160 метра мрежи при проверки на инспектори на ИАРА

Инспектори на ИАРА в страната са извършили проверки по реки и язовири.  В резултат на тях е хванат бракониер, извършващ нерегламентиран стопански риболов на река Марица в района на Симеоновград, като общо са иззети 160 метра бракониерски мрежи и 50 метра въже със закачени на него 13 броя куки с рибки за примамка.

Проверка по река Марица в района на община Симеоновград са извършили инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково. Контролните органи са хванали лице, извършващо стопански риболов с мрежи. На нарушителя е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов. От него са иззети 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 80 метра. Уловената 8 кг. риба /речен костур  и каракуда/ е дарена на Дом за Стари хора. Съставен е и акт на лице, извършващо любителски риболов без билет.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Търговище са извършили проверка на язовир “Ястребино”. След извършен обход с лодка на водоема е открита и извадена от водата една бракониерска мрежа с обща дължина 80 метра и размер на окото 40 мм. Уловената около 7 кг. риба /каракуда и костур/ е върната във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Благоевград са извършили проверка по суша и вода на язовир “Стойковци”. След извършен е открито и извадено от водата заложено в язовира петдесет метрово въже със закачени на него 13 броя куки с рибки за примамка. Уловената 17 кг. риба /2 бр. сом с общо тегло 8 кг и 5 бр. шаран с общо тегло 9 кг/ е върната обратно във водата. Съставен е протокол срещу неизвестен извършител.

06.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още