Борба с бракониерите

Иззети са 250 метра бракониерски мрежи от  Добрич и Габрово

Иззети са 250 метра бракониерски мрежи от Добрич и Габрово

Общо са иззети 250 метра бракониерски мрежи  при проверки по водоеми на инспектори на ИАРА.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Добрич са извършили проверка на езеро Дуранкулак. Открити и извадени от водата са 5 бр. бракониерски хрилни мрежи и 1 бр. парагад с обща дължина 100 метра. Уредите са унищожени и e съставен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената 30 кг. таранка е върнат във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода на язовир “Александър Стамболийски”. При обхода на водоема в местностите “Крушевски залив”  и “Мъгъра” са открити и извадени близо 150 метра бракониерски хрилни мрежи в работно положение.Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител. Уловената близо 25 кг. риба е върната обратно в язовира.

09.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още