Борба с бракониерите

Съставени са 6 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА

Съставени са 6 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА

Общо са съставени 6 акта на нарушители при проверки на инспектори на ИАРА по водоеми в страната. Един от актовете е за улов на маломерна риба на язовир „Огоста“, два са за риболов с маломерни мрежени уреди тип “парашут”, а останалите три са на любители риболовци.  Контролните органи са иззели и 240 метра бракониерски мрежи от язовир „Студен кладенец“.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили проверки на участъци от река Огоста и язовир „Огоста“.  На река Огоста в землището на с. Владимирово е съставен акт на лице, извършващо улов на риба с маломерен мрежен уред тип “парашут”, а на язовир „Огоста“ на лице уловило и задържало 6 бр. маломерни риби от вида “сом”. Риболовните уреди на нарушителите са конфискувани, а уловена риба е върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители на КООРС Русе и служители на ОП «Спортни имоти» Русе са извършили проверка на язовир «Липник», село Николово, област Русе. Проверени са 14 любители риболовци, като е съставен акт на едно лице за  нарушение на Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Кърджали са извършили проверки на язовир „Студен кладенец“.  При първата проверка на водоема са хванати трима нарушители, извършващи риболов в нарушение на Закона за рибарството и аквакултурите. На лицата са съставени актове за извършване на риболов с маломерен мрежен уред тип “парашут”, за любителски риболов без билет и за не представяне на билет за риболов. Втората проверка на язовир „Студен кладенец“ е била съвместна със служители на СПУ гр. Кърджали. Тогава са открити и извадени от водата 5 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 240 метра. Те са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

26.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

babis

преди 320 седмици

iskam da signaliziram na iara blagoev grad v raiona na sandanski masovo se oni6tojava ribata mangalite sa zavzeli cqlata reka lovqt s para6uti a gorskite vob6te ne otivat po rekata

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още