Борба с бракониерите

Заловени са двама бракониери и са съставени 7 акта

Заловени са двама бракониери и са съставени 7 акта

Заловени са двама бракониери, като общо са съставени 7 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите и са иззети 220 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА в страната.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Сливен са извършили проверка на язовир „Кайлъка“, община Нова Загора. Хванати са двама бракониери, готвещи се да извършват незаконен стопански риболов с мрежи. Те са заловени в момента на пускане на мрежите във водоема. На нарушителите са съставени два акта за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите. От тях са иззети мрежи с обща дължина 70 метра.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверка по вода на язовир „Александър Стамболийски“. При обхода на водоема в местностите “Крушевски залив”  и “Мъгъра” са открити близо 150 метра бракониерски хрилни мрежи в работно положение и един брой “герим” с приблизителна дължина 80 метра. Уредите  са иззети и са съставени констативни протоколи срещу неизвестни извършители. Уловената близо 50 кг. риба е върната обратно във водата.

Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Силистра са извършили проверка по сигнал на язовир „Антимово“. Там са проверени 7 лица, извършващи любителски риболов и са съставени 3 акта за нарушения. На две лица са съставени 2 акта за извършване на любителски риболов с повече от разрешените по закон 3 бр. въдици, а на едно лице, акт за любителски риболов без билет. Контролните органи са извършили проверки и по река Дунав в акваторията на гр. Тутракан. В резултат са съставени 2 акта  на нарушители – за улов на маломерна риба от вида сом и за извършване на любителски риболов без билет.

19.08.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още