Риболов на спининг

Джъркове за яки щуки!

Джъркове за яки щуки!Изкуствените примамки за риболов Jerkbait все повече набират популярност сред риболовците. От една страна, това е сравнително нов и успешен начин на риболов за България, а от друга – риболов, при който размерът на улавяните риби е по-голям.

Често тези примамки провокират трофейни екземпляри щуки, при които атаките на рибите се виждат и оставят незабравими емоции. В по-голямата си част тези примамки са с размер и тегло над стандартите, което позволява да се покрие значителна дистанция при замятане.
Магазин „Хемингуей” с гордост може да заяви, че първи в България предложи на своите клиенти подобни специализирани примамки за риболов още преди няколко години. Това беше моделът на сръбските воблери Antax – Stambolac с размер от 9 см и тегло 22 грама. В началото артикулът будеше недоверие заради липсата на лопатка, но много бързо се оказа особено успешен за българските условия. Впоследствие в продуктовата гама на Antax се появи и по-големият вариант от този тип примамки – Konstantin, с размери 12 см и тегло 40 грама. По мнение на риболовци, практикуващи редовно този вид риболов, това е една от най-успешните примамки, които могат да се намерят в момента на пазара.


Основно моделите са тип „Glider“ и „Diver“ в още две разновидности - плуващи или потъващи. При първия вариант примамките имат игра вляво или вдясно с различна амплитуда и запазват относително едно ниво на водене. В зависимост от своята тежест и скорост на проводка, те могат да се водят близо до повърхността или по-дълбоко. При втория тип примамки движението им е по отвесна плоскост нагоре и надолу, като с тях могат да се имитират болни или ранени рибки. Те са много подходящи за „прозорците“ в силно обрасли водоеми.


Естествено, многообразието от различните варианти е много голямо, но настоящият материал има за цел запознаване с най-основните детайли. Другото, и вероятно най-положително свойство на тези примамки, са различните варианти, по които могат да се водят. Понякога силната и агресивна проводка е условие за успешен риболов, а в други случаи - по-бавната с пауза може да донесе желаните резултати.


Друг бранд, произвеждащ качествени джъркови примамки, е хърватската фирма Monarch-Dok със своята богата гама от този вид модели. Класиката TNT е добре известна не само сред риболовците от Европа и скандинавските страни, но и по целия свят. Воблерът е с със следните параметри: размер 10 см и тегло 28 гр. Както и Stambolac, тази примамка също може да се използва и без специална въдица за този вид риболов.


По-големият брат на TNT e Hechtkiller (13 см и тегло 40 гр). За търсачите на трофейни екземпляри идват следващите варианти от гамата на Monarch Dok - Hechtkiller-Mamma с размери 16 см и тегло 70 гр, както и най-габаритният Pikee (19 см и тегло 80 гр). За тези примамки може да се каже, че имат успешен дебют в родни условия с уловени трофейни щуки. Освен голямото разнообразие от варианти при Monarch Dok, цветовата гама също е изключително богата. Воблерите се предлагат във вариант плуващ и потъващ.


Освен флагманите от Antax и Monarch Dok, в магазин „Хемингуей” могат да се видят и авторските джъркове на КК (Константин Костов). Уникално изработени и оцветени, в различните си варианти са отлично приложими както за морски, така и за сладководен риболов. КК морските воблери са се доказали като успешни с големия брой уловени морски риби.

Заповядайте в обновения магазин „Хемингуей”, за да разгледате богатия арсотимент от джъркови примамки. Адресът ни е гр. София, кв. Гео Милев, ул. Галилео Галилей 15/ зад търговски център Галакси/ тел : + 359885450380

 

 

 

24.10.2014

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още