Риболов на спининг

На излет със зомби!

На излет със зомби!

Сред риболовците и по-точно сред спинингистите отдавна се води една доста занимателна дискусия на тема кой е най-необичайният и най-шантавият воблер. Всеки си има собствено мнение, а и не е тайна, че запалените спинингисти не могат да устоят да си купят примамка, която нямат, дори и само заради куриозната й форма или окраска. Тази мания си е направо колекционерска, а при някои е издигната едва ли не до фетиш.

И така, кой е най-извратеният воблер, за който се сещате? Някои ще кажат, че това е YO-ZURI Zombi Bug Bug, други ще изтъкнат Megabass Gatta-X Bug.

Но какво ще кажете за Strike Pro EG-067? Само вижте снимката…

Сега ще се запитате що за стока е това – скелет на рибка с лопатка и тройки? Не, това е имитация на скелет. Честно казано, нямаме ни най-малка представа защо дизайнерите са създали тази примамка. Дали са се бъзикали или пък са искали да направят нещо като полуизядена рибка? Един Господ знае. По-скоро е шега, маркетингов ход, но необичайният вид и не особено високата цена просто изкушават купувача, ако ще и никога да не го пробва, а само да го показва на приятели. Оказва се обаче, че това чудовище лови.

Преди да стигнем до работните качества на изродчето, нека погледнем характеристиките и изпълнението на примамката. При дължина от 14 см EG-067 тежи почти 50 г, което никак не е малко. Самите размери говорят, че това е воблер за големи щуки. Основната тежест е съсредоточена в главата, а тялото е от пет сегмента плюс опашката. Лопатката е в предната част под ъгъл от почти 90°. Работата е там, че това е потъващ воблер, а такава лопатка му позволява да работи в зададения хоризонт. Освен това лопатката осигурява достатъчно широка амплитуда на играта, което направо вбесява щуката. EG-067 е снабден с две големи тройки VMC, които с лекота пробиват костеливата паст на зъбатата. Между другото, куките на тази фирма имат една особеност – те не се чупят при голямо усилие, а се огъват и се отварят, което ще ви позволи да спасите скелетчето, ако закачите безутешно. Изпълнението е достатъчно добро, общо взето, съвсем приличен воблер за парите си.

Работните му характеристики са направо отлични. Много добра примамка за облавяне на дълбоки участъци, тъй като потъва много бързо. Влиза в проводката буквално от половин оборот на макарата, а хоризонтът на водене се регулира с отпускане и повдигане на върха на спининга. Ако искате да водите в горния слой, просто вдигнете въдицата и увеличете скоростта на проводката. Доста послушна играчка. Играта също е интересна. Предната част на примамката извършва движения с широка амплитуда, а инерцията кара задните сегменти да се извиват зад главата. При това опашните елементи се трият и удрят един в друг, което води до издаването на много отчетлив и силен звук. Рибата се дразни и атакува агресивно. Ако щуката се е стаила в дълбокото и EG-067 мине покрай нея, най-вероятно ще последва удар. При правилно водене скелетът работи поне толкова успешно, колкото дълбоководните шедьоври на YO-ZURI и тракалките на Rapala.

С други думи, EG-067 може да ви спаси от капо, нищо че изглежда меко казано странно и не струва кой знае колко. Този воблер за пореден път доказва твърдението, че не е задължително успешните примамки да са скъпи. Важното е примамката да има добра игра. Ако е така, ще има и удари.

 

08.02.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

nike air jordan 13 sort cat

преди 151 седмици

<a href="http://www.bilahdood.net/air-jordan-space-adnmd_dk">air jordan space</a>,<a href="http://www.bilahdood.net/adidas-nmd-runner-casual-sko-adnmd_dk">adidas nmd runner casual sko</a>,<a href="http://www.bilahdood.net/nike-air-max-97-2013-adnmd_dk">nike air max 97 2013</a>,<a href="http://www.bilahdood.net/where-to-k%C3%B8be-adidas-superstar-slip-on-adnmd_dk">where to købe adidas superstar slip o

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още