Риболов на хищници

Риболов на щука с мъртва рибка

Риболов на щука с мъртва рибка

Бързаме да поясним още в самото начало – това не е вариант на известната и ефективна система, кръстена на откривателя си Алберт Драшкович. На пръв поглед нещата са още по-странни, а стръвта изглежда абсурдна, но нега караме поред.

Застудява, сутрин вече падат слани и е крайно време да направим няколко целенасочени излета за хищници. А щуката е мечта за много риболовци, особено ако е с трофейни размери. Но водоемите ревниво пазят своите „царици”, а и те самите са натрупали доста опит с годините, станали са хитри и пропускат примамката и при най-малко подозрение. Има ли начин да накараме красавицата да клъвне?

Няма смисъл да изтъкваме предимствата на един или на друг метод, най-малкото защото всеки рибар си има предпочитания, два еднакви водоема няма и два еднакви дни няма и трябва да се съобразим с конкретната ситуация. Но със следния вариант за риболов на щука на мъртва рибка най-малкото ще имате още едно оръжие в арсенала си. Неговата родина е Англия, но започва да набира все повече последователи и на континента. През ноември щуката започва да се храни и с неща, които намира по дъното на водоема, но няма да се откаже и от нашата мъртва рибка. Целта ни са едрите щуки, затова такъмите трябва да са достатъчно надеждни и здрави. За стръв се слага, обърнете внимание, херинга или скумрия. Рибата трябва да е размразена, а ако е твърде едра, е добре да се нареже на парчета.

Не е задължително да инвестирате хиляди левове в скъпи въдици, но прекалено евтините обикновено са с доста незадоволително качество. Оборудване от среден клас е напълно достатъчно. Прави се линия като за риболов на плувка, но е задължително да имате метален повод с дължина поне 0,5 м, към който прикрепяте остра тройка. По-добре е куката да бъде тъмна на цвят, за да не се вижда особено във водата. Стръвта се закрепя като първо се пробива с игла по дължина, а след това се спуска по повода, докато и трите куки не се скрият в нея. Снаждате повода с основната линия и сте готови за замятане.

Любопитно е, че на такава стръв щуката кълве по различен начин. Плувката може да се надигне, а след това да поведе встрани. Потапянето е рядко. От особена важност е да проучим дъното възможно най-добре. Ако се окаже че има тиня или водорасли, стръвта трябва да не пада до тях, защото ще се скрие. Няма особено значение дали рибката ще е с главата нагоре или надолу.

И преди да ни заклеймите, че това е изключително груб и неподходящ метод, помислете дали пък не си струва да го изпробвате. Ами ако мнителната едра щука го намери за привлекателен?

27.10.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

adidas ultra boost nero bianca grigio scarpe on vendita

преди 12 седмици

<a href="http://www.clmaidaho.com/air-jordan-8-playoffs-release-date-Bryant_es">air jordan 8 playoffs release date</a> ,<a href="http://www.clmaidaho.com/air-jordan-7-white-day-Bryant_es">air jordan 7 white day</a>
adidas ultra boost nero bianca grigio scarpe on vendita http://www.clauevents.com/adidas-ultra-boost-nero-bianca-grigio-scarpe-on-vendita-Argentina_it

  • 0
  • 0

bmwpower

преди 239 седмици

https://www.facebook.com/pages/%D1%89%D1%83%D0%BA%D0%B0-pike-fishing-spinning/223842034306238?ref=hl

  • 0
  • 0

Владимир

преди 253 седмици

Ловил съм успешно щуки на баластриерата на с.Долни Богров , на стръв глава от малка скумрия.На опашка също става и ударите не са рядкост

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още