Риболов на хищници

Риболов на щука в дъждовно време

Риболов на щука в дъждовно време

 

Не напразно наричат щуката сладководна акула – този ненаситен хищник не подбира жертвите си и менюто му включва всяка друга риба, която му отстъпва по размери: в това число и по-малките си събратя. А възрастните щуки достигат до наистина внушителни размери – до метър и половина дължина и около 30 кг. тегло, като са известни случаи на уловени щуки с тегло 37-38 кг.

 Най-успешно се лови щука, когато е гладна - по време на ловния и период, който настъпва напролет преди размножителния период и 2-3 седмици след края му, а също и на есен, през септември-октомври. През лятото добрия улов на щука зависи до голяма степен от метеорологичните условия. Риболовът на щука в дъждовно време е предпочитан поради факта, че рибата кълве значително повече по време на дъжд.

По правило щуката предпочита да дебне тихо своята жертва от някакъв вид естествено укритие. В дъждовно време, пред силна буря и веднага след дъжда щуката страда от необясним глад, което я кара да се движи активно в търсене на храна. Това поведение на щуката рибарите обясняват по следния начин.

В бурно време, в резултат на усиленото разместване на въздушни маси, водата се насища допълнително с кислород, а това подтиква щуката към активност. Дъждът отмива във водата голямо количество насекоми, които служат за храна на други видове риба. Дребните риби започват активно да се хранят, което води до повишена активност във водоемите, а това от своя страна активизира и щуката.

04.10.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

nike kobe 9 elite wholesale

преди 2 седмици

<a href="http://www.golyapoch.com/adidas-stan-smith-zip-shoesv">adidas stan smith zip</a> <a href="http://www.goodnessleaf.com/curry-2-easter-for-sale-shoesv">curry 2 easter for sale</a> <a href="http://www.hesobenfran.com/yeezy-boost-350-gris-v2-shoesv">yeezy boost 350 gris v2</a> <a href="http://www.divatrendies.com/air-max-90-eminem-shoesv">air max 90 eminem</a> <a href="http://www.fentygl

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още