КЪДЕ КЪЛВЕ

Накъде за риба в почивните дни

Накъде за риба в почивните дниВторият уикенд на забраната дойде. Bigfish.bg всяка седмица се опитва да ви улесни за това къде кълве. Ето нашата подборка за тази седмица:

Водоеми около София

Свободни: На Панчарево върви силен лов на уклеи и бабушки. На Чепинци и Негован през седмицата уклеят е кълвал по-слабо, но се очаква със затоплянето рибата да тръгне по-активно. На Кривина са ловени редки костури и по някоя каракуда и бабушка. На Кътина са хващани бабушки и уклеи.

Платени: На Долни Богров продължава ловът на трофейни шарани на фидер. На „777” дава пъстърва и шаран. На Нови хан излизат шарани, както и на Хераково.

Реки

Река Струма – положението е същото като през последната седмица. Разрешена е за риболов участъка от язовир Лобош до вливането на Джерман, което на практика е цялото течение в Кюстендилско и в Пернишкия регион. В момента най-добре е да се лови около Невестино и Бобошево, където кълват скобари. Има и черна мряна, кефалът също върви нелошо.

Река Арката – в момента там се хващат пет вида риба - бабушки, едри кефали, хубави каракуди, уклей и костур.

Река Ботуня от моста на гр. Криводол по поречието на реката до землищната граница със с. Ракево, общ. Криводол – тези дни са хващани кефали, мренки и уклеи.

Река Росица – участък в централна градска част на Севлиево от моста на "Кольо Фичето" до първия бент по течението под "Старата Баня" – местните колеги цъкат уклей на плувка. Отделно са се ловили кефал и мряна, но по-рядко.

Река Янтра – участък в централна градска част на Габрово от "Лъвов мост" по течението и, до мост "Христо Ботев" под хипермаркет "Кауфланд" – основният обект за риболов е кефалът, излизат и дребосъци от другите видове.

Пъстървовата зона на горното течение на река "Златна панега" от извора до Еко-пътеката на входа на гр. Луковит - разрешен риболов само за пъстървови видове риба. Излизат балканка и американка. БАЛКАНКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ ОБРАТНО!

Язовири

Искър – там основно се посещават Шипоченския залив, Щъркела и района на устието и Филмовата къща. Върви платика, бабушка, костур и уклей, чат пат излиза и чудски сиг. Желателно е сигът да се връща обратно, за да се развъди в по-значителни количества.

Лобош – в момента се прави хубав риболов на уклей от понтоните, върви още костур от лодка.

Батак, Малък и Голям Беглик, Широка поляна – в родопските водоеми в момента се ловят мирни риби като бабушка, каракуда и уклей. Чат пат излизат и костури. На Малкия Беглик има информация за ловени едри кленове.

Въча – на устието и на Осиковско дере излиза нелош уклей, в дерето са се хванали и няколко платики в последните дни. Около садките пък се хваща американка.

Бебреш – в момента на язовира, който е близо до Ботеград, се лови уклей и клен около устието. Говори се, че от лодка са хващани костури.

Огняново – на устието и в залива до стената се ловят уклеи. Излиза още кефал, бабушка и по някоя каракуда.

Душанци – на устието се хващат уклеи, бабушки и по някоя платика. В района на садките също излиза уклей, имало е късания на линии от случайни американки.

Сопот - с изключение на зоните за естествено размножаване на риба и други водни организми и експлоатационната зона – уклей, платика, костур

Огоста - в района на баластриерите, в землището на с. Горно Церовене, общ. Монтана и обозначения учасътк находящ се на 400 м заподно от водовземната кула до началото на полуостров "Расника" – в момента там върви уклей, по-рядко се хващат каракуди и костури

Горни Дъбник – в обозначения за това участък, обхващащ от южната страна на язовирната стена земната част в продължение на един километър до малката дига на язовира – общ. Долни Дъбник – режимът на риболов там е с карти или дневна такса, издават се на място от проверяващите. В момента се хващат бабушки и платики.

Домлян – на язовира в Карловско вече се хващат прилични количества кефал, излиза и уклей.

Стари корита и кариери

Баластиера „Дупките, Бургас – продължава хубавия улов на уклей.

Микро язовир "Комунари", с. Комунари, Варна – каракуда и бабушка

Яз. "Дреновец", Видинско, в обозначения за това участък, обхващащ зона на 300 метра от зоната за садки в продължение на един километър в посока село Воднянци от северната страна на водоема – уклей, костур, бабушка

Стар рудничен котлован, с. Николичевци, общ. Кюстендил – излизат мирни риби на плувка – бабушки и каракуди, както и костур и щука на рибе и спининг.

Баластриерите край р. Искър при с. Писарово, общ. Искър – лови се каракуда, костур, уклей и щука

Пресевни – Ягода, Юлиево, Шаново, Зимница, обл. Стара Загора – хващат се бабушки, уклей, платика и по-рядко каракуда.

26.04.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още