КЪМПИНГ

Палатка за зимен риболов

Палатка за зимен риболов

Риболовът на лед печели все повече привърженици у нас, но метеорологичните условия могат да изиграят лоша шега дори и на най-запалените и добре оборудвани рибари. За справка питайте участниците във втория кръг от шампионата на лед, който се проведе на Широка поляна – то не бяха виелици, снежни бури и газене без пъртина. Затова е разумно да се помисли за зимна палатка.

Тя предпазва рибаря от пронизващия вятър и снега, до известна степен задържа топлината и предпазва ценните лични вещи и улова. На какво трябва да се обърне внимание при избора на зимна палатка?

Най-важен е скелета, затова го огледайте добре. Ребрата, които поддържат платнището трябва да се съединяват добре, да са здрави и да изглеждат солидно. Ако конструкцията не е добре измислена или е направена от некачествен материал, палатката може да се счупи под напора на вятъра точно в най-неподходящия момент.

„Снежната престилка” е нещо, което не всички палатки имат, затова проверете щателно. Тя пази вътрешното пространство от попадане на сняг и проникване на скреж.

Платнището е следващият елемент. Преди да купите палатката, се убедете, че то е достатъчно здраво и стегнато, не бива да се разтяга. Важна характеристика е непромокаемостта. Ако не е на ниво, при мокър сняг във врата ви може да капе вода, а това определено е неприятно.

Палатките от високо качество имат и завидна термоизолация и могат да поддържат температурите плюсови дори и отвън да е -10ºС или -20ºС.

Размерът на палатката също е фактор, с който трябва да се съобразите. Много е важно колко време смятате да прекарвате палатката и дали ще сте сам. По принцип на един човек са нужни около 3 кв. м. за нормален риболов, тъй като трябва да има достатъчно място да седне и да разположи оборудването си.

На пазара се предлагат палатки от най-различни марки. Ако имате възможност, потърсете палатки за алпинист, те със сигурност са с добро качество. Здрави са, предназначени са за екстремни условия, няма да ви подведат, но и цената им е солена.

29.01.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

Carlos

преди 308 седмици

I seacrhed a bunch of sites and this was the best. http://lzjhiderxf.com [url=http://osaybblh.com]osaybblh[/url] [link=http://cnllohhpwg.com]cnllohhpwg[/link]

  • 0
  • 0

Samvel

преди 308 седмици

That really cautpres the spirit of it. Thanks for posting. http://ofpuafa.com [url=http://jxoeivbx.com]jxoeivbx[/url] [link=http://ccblnkagxjl.com]ccblnkagxjl[/link]

  • 0
  • 0

Hollie

преди 308 седмици

So true. Honesty and everything redzeniogc.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още