България на осмо място на световното по спининг

България на осмо място на световното по спининг

Националният отбор на България се класира осми на световното първенство по риболов на хищна риба с изкуствени примамки, проведено на 26 и 27 май в Сараево. На река Железница световен шампион стана тимът на Словакия, следван от Италия и Русия. В индивидуалното подреждане златото стана притежание на словака Лукаш Холи, второто място заслужи италианецът Арно Херман, а трети е ветеранът от състава на Полша Себастиан Мазур. Домакините от Босна и Херцеговина се бяха постарали да направят отлична организация на турнира. Качеството на риболова беше много високо, ловиха се много пъстърви с линеен размер между 25 и 35 см. Още в първия рунд в събота беше поставен и нов световен рекорд в дисциплината по изваждане на най-много риби в рамките на 45 минути. В зона „D” руснакът Артьом Мишин хвана цели 46 пъстърви, докато в „В” нашият Тодор Костадинов постави второто такова постижение в света с 39 броя, уловени в наречения от организаторите „български бокс” №16. Денят завърши с първо място за поляците, следвани от Италия и Словакия. В неделя обаче словаците, които имаха над 20 души поддържащ екип с радиостанции, успяха да обърнат нещата в своя полза в последните два рунда, и триумфираха с титлата. От спортно-тактическа гледна точка световното първенство премина при използване предимно на силиконови примамки. Успешни бяха и блесните, докато воблерите работеха по-рядко и само на определени места. Общо 19-те отбора уловиха 5748 пъстърви, което дотук също е най-добро постижение в цялата история на световните първенства по спининг. Отборът на България лови в състав: Георги Гетов, Любомир Бояджиев, Николай Костадинов (резерва в първия манш), Петър Лаков, Тодор Костадинов. Зад тях в зоните имаше екип от още шестима рънъри и консултанти, всички до един състезатели от националния шампионат. Въпреки добрата организация на състава, силите стигнаха за осмо място. Ако не бяха някои грешки, България имаше възможност да финишира в топ 5, но това не стана. От нашите момчета най-добре индивидуално се класираха Тодор Костадинов (10 място) и Георги Гетов (15 място). Делегатите на БФРС, присъствали на световното първенство в Сараево, проведоха срещи с ръководството на ФИПС относно двата „пъстървови” шампионата, за които страната ни кандидатства. Това са световното по риболов на пъстърва с естествена стръв през 2019 г., и шампионатът на спинингистите за 2020 г. С члена на ръководството на ФИПС Игор Чиняков беше обсъдено и провеждането на световното първенство на лед през януари 2019 г., което също ще бъде у нас.

30.05.2018

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 3
  • 1

Анонимен

преди 165 седмици

Те верно са мноо грозни за победители .
Пенсионерско събрание са направили пенсиите.

  • 3
  • 1

Туристи

преди 165 седмици

Това не е нищо .
България стана четвърта на световното по футбол преди четвърт век.
Пък се изживяват като победители .
В Германия биха ги набили !
Тука ги направиха богове и управляват футбола в България .
Затова няма футбол и риболов защото неможещите на управляват и дедерациите са само от лакърдии и интриганти .
Как ще станат първи и кога след век или 5 века .
Българска работа ...българи юнаци ама наср*ни отвсякъде .

  • 2
  • 5

b

преди 165 седмици

Kanadec, mnogo so tup, 4estno.

  • 6
  • 1

Канадеца

преди 165 седмици

Да разбираме значи последни .От осем участващи сме 8ми .
Нов световон рекорд по разходки и турнири .
После П. Иванов да ми расправя как руснаците нищо не разбирали
от спининг, ама са втори с най-много риби за време .
Пък риболова със силикони е пълна мъгла в България да не говорим колко монтажа има различни като видове. Все пак спининга не е силата на нашите рибари .
Туристи честита загуба !

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още