Любопитно

Благотворителност събра над 11 000 рибари на леда (ВИДЕО)

Благотворителност събра над 11 000 рибари на леда (ВИДЕО)

 

Над 11 000 рибари се събраха на леда на езерото Гъл Лейк в щата Минесота, САЩ, където се проведе 25-ото ежегодно благотворително състезание Brainerd Jaycees Ice Fishing Extravaganza.

Предвид на сравнително топлото време организаторите очакваха голям наплив и бяха надупчили леда с 30 000 дупки.

„След няколко години на ветровито и студено време, имахме нужда от точно това. Тази огромна тълпа е доказателство, че хората са готови риболовът да продължи. До Гъл Лейк дойдоха хора чак от Полша с надеждата да хванат голямата риба и да спечелят 200 000 долара в награди”, се казва в изявлението на организаторите.

Голямата награда пикап GMC отиде при Стивън Баумгартнер, който извади северна щука с тегло 3,05 кг едва 15 минути преди края на тричасовата сесия.

За цялото състезание бяха уловени рекордните 1240 риби. На леда имаше и повече от 400 доброволци.

От основаването си през 1991 г. Brainerd Jaycees Ice Fishing Extravaganza е осигурил над 3 милиона долара за местни благотворителни каузи. Само от участниците тази година приходите за бизнеса са около милион долара.

„Това беше страхотен ден за нас, за състезателите и цялата общност. Двадесет и петото издание на риболовната екстраваганца беше феноменален успех”, каза председателят на турнира Сара Стенерсън.

Таксата за участие е 45 долара. Освен това има и билети по 10 долара, които са за томбола с различни награди. Всеки състезател може да лови с една въдица на дупка и максимум на две дупки. Няма ограничения в броя на регистрираните за официално теглене риби, но за класирането важи само най-голямата от тях. Всяка от уловените риби трябва да бъде закарана максимално бързо до пунктовете за теглене, при това жива и в добро състояние, тъй като след това се пуска обратно във водата. Умрели и замръзнали риби не се приемат. Съдиите имат право да преценят дали рибата е уловена според регламента, като решението им не се оспорва. Ако при обявяването на резултатите се окаже, че има риби с еднакво тегло, предимство в класирането получава по-рано уловената риба. Ако за стръв се ползва рибка, то тя не бива да е по-голяма от 10 см.

Любопитно е, че за да се намали до минимум риска някой да спечели с измама, организаторите изискват всеки от спечелилите награди да мине и тест с полиграф. Ако някой откаже, наградата му се отнема.

 

 

05.02.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 1
  • 0

Ледения

преди 219 седмици

Уникално......,останах изумен.
Но ми е много любопитно с каква машина е разпробито (едва ли са ползвали моторни ледобури).

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още