Ето кой е общинският съветник бракониер!

Ето кой е общинският съветник бракониер!

Както вече знаете, общински съветник е бил сгащен да бракониерства на язовир „Сопот” в края на миналата седмица. Това съобщи съобщи Централната рибноопазваща организация (ЦРОО), като посочи и инициалите му – Р.Р. Bigfish.bg научи, че става въпрос за Румен Райков, общински съветник от Троян, избран с листата на Герб. Работи и в областната администрация на Ловеч, където отговарял за отбранителната мобилизационна подготовка. Като такъв има и достъп до класифицирана информация. Питаме – как е възможно служител на такъв пост да бракониерства по най-позорния начин? Припомняме, че Райков е бил заловен в края на миналата седмица при съвместна операция на ЦРОО и полицията. При доброволците отдавна имало данни, че съветникът бракониерства и продава рибата на ресторантчета и кръчми. Не е беден, има и няколко апартамента, които дава под наем. По сигнал му е направена засада от ЦРОО и полицията от Ловеч и Троян в 5.30 ч. сутринта. Изчакали го да започне да вади мрежите, след което го заловили на място. Арестът бил извършен по твърде атрактивен начин, след като един от полицаите го издебнал в гръб и го потупал по рамото. Свидетели разказаха, че Райков останал като гръмнат. Уловената риба е около 8 кг, съставен е протокол и е започнало досъдебно производство. Интересното е, че доскоро Райков е имал апетити да става и заместник областен управител. От ЦРОО настояха бракониерът да бъде изгонен от всички държавни и общински длъжности, които заема. Bigfish.bg е напълно солидарен с това искане и ще следи случая много внимателно.

 

 

17.07.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

 • 2
 • 2

Анонимен

преди 48 седмици

Бракониерите сичките са на герберастите хората .
Явно трябва да стана член на герб ...
Все по нагли и на високи постове във властта продават природните
богатства на държашата за да си купят апартаменти от дърводобив,риба,рапани,миди,гъби,билки .
Ами и десет апартамента ще си купи щом държавните ресурси не се пазят добре заначи е система за забогатяване на определени кръгове от хора във властта .Затова за незаконна сеч и бракониерство законово няма да има осъдени богати и власт имащи .

 • 0
 • 0

Съни

преди 48 седмици

Сега ще видим с какво ще го накажат.

 • 8
 • 1

Иво

преди 48 седмици

Здравейте колеги!Аз съм от Троян,както се вижда, бракониерите не са случайни хора!.Беден бракониер няма!Иара и доброволци не стигат!Държаватата трябва да се намеси.Железен закон!.Той се казва пандиз.Средствата които идват от издадените риболовни билети са капка във морето.Те не стигат дори за зарибяване!.Аз лично, не вярвам че нещата ще се променят.Обратното ще е като приказка от 1001 нощ!.Повтарям,без намесата на държавата от към финансова гледна точка и закон няма как да стане!.Наслука....

 • 6
 • 1

не може така

преди 48 седмици

Около много язовири и около Враца се бракониерства.Би било добре и там да се вземат мерки.И докато не се приеме да се стреля на месо по такива,няма да се оправим.Хубаво е,че понякога и от ток мрат,та се разредят да ги няма.Боклукът да се самоочиства.

 • 16
 • 1

!!!

преди 48 седмици

Браво!!! Такива хора нямат място в управлението!!!!

 • 16
 • 0

ВИЛИ

преди 48 седмици

БРАВО ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ВСЕ ТАКА НА СЪД И ДА ЗАБРАВИ КЪДЕ ИМА ЯЗОВИРИ.
ПРЕСТЪПНИК ГАДЕН И ...........!!!!!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още