Избиват рибата в пресушената Въча! (снимки)

Избиват рибата в пресушената Въча! (снимки)

Както вече ви информирахме, от тази сутрин река Въча под град Кричим е пресушена заради спирането на подаването на вода от веца http://www.bigfish.bg/news/novini/Skandal---presushiha-reka-Vacha-snimki.html Току що получихме нови снимки, как местните жители са нападнали пресъхналото корито и избиват балканската пъстърва, мряната и кефала по всевъзможни начини. Според сигналите на колегите риболовци от мястото на събитието, стотици бракониери вече вършеят в Кричим и по поречието на реката в селата Куртово Конаре, Йоаким Груево и Кадиево. До довечера няма да остане никаква риба!
По наши данни, около 18 часа вецът щял да пусне водата обратно, за да я спре отново утре сутринта в 8 часа. Това го няма никъде! Как е възможно държавата в лицето на собственика на веца НЕК, вместо да пази природата и реките, сама да взима участие в нейното унищожаване? Вече са подадени сигнали до всички компетентни органи, като първият е бил още снощи към Басейнова дирекция – Пловдив, когато се е разбрало за предстоящото спиране. Bigfish.bg продължава да следи кризисната ситуация и своевременно ще ви информира.

 

 

 

 

 

18.09.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още