Любопитно

Келнер! Въдица и стръв, ако обичате!

Келнер! Въдица и стръв, ако обичате!

Е, нека сме обективни, има излети, които завършват с чудно-пречудно капо и единствената утеха за изтерзаната рибарска душа е да седне на връщане в някое сгодно кръчме, да си поръча първо, второ, трето и един малък коняк с кафето за десерт. Ако обаче случайно минавате през Япония и сте извъртели красив валат, може да се отбиете в ресторант „Дзауо”, да си хванете рибата и да кажете как да ви я приготвят!

Интериорът на ресторанта е като корабче, което се намира сред басейн с всякакви риби. Ако искате да си ги уловите сами, трябва да си купите стръв от сервитьора. Струва 100-200 йени (към 1,50-3,00 лв, ама вероятно не става дума за кутийка бели или „куртове”, както им викат по русенско и силистренско), а въдиците се дават безплатно. За да няма объркване, трябва да кажете на персонала каква точно риба искате да ловите, за да ви предоставят точната примамка. Щом ви връчат пръчката, ви остава да заметнете и да чакате. Ако пък рибата се е събудила с лице към възглавницата, хили се подло и смята да ви причини второ капо в рамките на един ден, може да се обърнете към сервитьорите за съвет. Надали ще започнат да ви сочат с пръст, да се побутват с лакти и да се кискат зад гърба ви, в Япония за подобно неуважение направо ти носят заповедта за уволнение с нож да си направиш харакири, че да се не мъчиш повече. Примерно.

Щом уловите риба, може да си изберете как да ви я приготвят и да се насладите на добитата с пот на чело вечеря.

А най-хубавото в цялата схема е, че ако наистина си уловите рибата, сметката ви се намалява с 600 йени (към 8-9 лева). Не е много, ама пък е от сърце.

А къде блеят българските ресторантьори, че не са се сетили за такава благодат? Казва ли ти някой… Пък и смееш ли да питаш…

 

 

 

 

09.11.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 2

Русенец

преди 179 седмици

Курт на белите червеи казват по Силистренско.Ние в Русе им викаме кур - да еба вашта мама неграмотна

  • 6
  • 1

Амуро

преди 180 седмици

Ахаха - няма да има скоро в България такова! Наште ще наредят мрежи и ще шибат с ток!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още