КЪДЕ КЪЛВЕ

Костури на Батак, пропаднали на Огняново

Костури на Батак, пропаднали на Огняново

Сезонът на подледния риболов върви с пълна пара! Този уикенд хиляди колеги излязоха с въдиците на леда. Какво е положението по водоемите? На язовир Батак над сто риболовци накацаха на леда още от събота сутринта. Костурите са редки, но пък добри. Излизали са раирани разбойници дори по половин кило, такива по 200-300 грама, а тези по педя далеч не са рядкост. Правят се по 20-30 риби, стига да бъдат напипани къде минават. Търпеливото клатене на мормишката в дупката дава добри резултати, особено ако имаме подходяща захранка. На съседния Широка поляна пък се проведе първия кръг от републиканското първенство по подледен риболов. Състезателите са ловили най-различни количества – от 300-400 грама до близо 3 кила. Победители са станали великотърновците от Янтра, следвани от Майсторски риболов и Колмик. В индивидуалното класиране първи е Люси Кирилов от Бигфиш, следван от миналогодишния шампион Добромир Спасов от Колмик и Пламен Бойков от Острието. Риболовът там е бил на бабушки и костури, като условията са се оказали доста тежки, с много вода върху леда. На леда на Голям Беглик колегите са направил добър риболов на костур. На Малък Беглик в момента има предимно щукари с тапи. На Тошков чарк рибата вече е станала много капризна. От водоемите около София неприятна новина дойде от Огняново. В неделя двама колеги са пропаднали в газова дупка, и добре, че е имало смелчаци, които са им подали въже да излязат. Bigfish.bg поздравява Гочето от село Огняново, който е реагирал бързо с въжето. По-добре колегите да не ходят там, или да внимават къде стъпват, за да няма излишно къпане. На Враждебна в събота и неделя са ловени дребни костури, но са излезли и няколко екземпляра от половин кило. Интересното е, че са хванати и няколко платики от по педя, върнати обратно във водата. Излизат и бабушки. На Лобош около понтоните ловят костури на блесна и бабушки на мормишка.

16.01.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 1
  • 0

Анонимус

преди 55 седмици

На лобош ловят миниятурни костурчета от порядъка на 8-10 см. Не си заслужава човек да рискува... Нека кире да си ги лови там е*ал съм му майката!

  • 1
  • 2

Анонимен

преди 56 седмици

Гледате много телевизия ми са струва !
Тоя лед дето го има в Русия камиони минават по него .
А при наз леда е крехък и си рискувате живота за едно селфи върху
лед .

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още