Рибарите на протест срещу вецове убийци!

Рибарите на протест срещу вецове убийци!Голям рибарски протест се готви за вторник, 25 юли, от 8 до 9.30 ч. пред сградата на МОСВ. Организира го сдружението на пъстървовите риболовци „Балканка” под надслов „Не искаме още един „Цанков камък” на шията ни!”.
Протестът е насочен срещу изтребването на пъстървата в река Въча заради спирането на водата от язовир „Цанков камък”. В резултат на това рибата изгина поголовно, а на места речното корито е сухо като барут. От НЕК се оправдават с някакви ремонтни дейности по язовира, но това едва ли може да бъде повод за изтребване на тонове балканска пъстърва. Още повече, че в същия участък под стената на язовира се провеждат републиканските първенства по риболов на пъстърва, и мястото е зарибено с парите на въдичарите, както и със средства от Българската федерация по риболовни спортове.
От „Балканка” дори представиха потресаващи кадри от сухото речно корито в момента, които може да видите тук:
http://dams.reki.bg/0497-dam/2017-07-15
Затова от сдружението призовават всички риболовци да отиват на протест пред МОСВ на бул. „Мария Луиза” №22 на 25 юли, вторник, от 8.00 до 9.30 часа, пред МОСВ на Мария Луиза №22. По същото време в министерството ще се провежда заседание, на което се очаква да одобрят скандалните доклади по ОВОС/ОСВ за проектирания яз. „Яденица”, който напълно ще съсипе едноименната родопска река. Bigfish.bg подкрепя протеста и призовава всички колеги риболовци, и всички любители на природата да отидат пред МОСВ и да изкажат недоволството си!

21.07.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 6
  • 0

Рибар

преди 47 седмици

Все по-смешно и трагично става. Тези мизерници от НЕК не спряха да спускат големите язовири в страната само за да имат собствена изгода и по-голяма печалба . Нещастници защо спуснахте до застрашаващо за екосистемата нивото на язовирите Кърджали, Студен кладенец и Ивайловград,а сега и на Цанков камък. Безсрамни измамници желаещи само собствена изгода без грам да ги интересува за природата. Оставете язовирите ни намира .Не стига, че бракониерите ги кръстосват по длъж и шир ами и вие ги източвате.

  • 4
  • 0

Съни

преди 48 седмици

Крайно време беше хората да скочат срещу тези ВЕЦ-ове.
Не стига че унищожават водната популация, а ни цакат и с по скъп ток.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още