Скандал - пресушиха река Въча! (снимки)

Скандал - пресушиха река Въча! (снимки)

Вече ви алармирахме за чудовищната екокатастрофа, която се случва на река Въча от тази сутрин. Водата в участъка под град Кричим е напълно спряна заради ремонт на веца. Току-що наш колега ни изпрати снимки, които потвърждават новината. Виждате, че речното корито е почти пресъхнало! Където има останала водица, недобросъвестни хора вече тарашат под камъните с ръце, вилици, харпуни и какви ли не още бракониерски пособия, и излавят рибата. Става въпрос за балканска пъстърва, зарибявана с пари на риболовни клубове, техни спонсори, както и със средства на отделни риболовци. Въпрос само на часове е рибата да почне да обръща коремите заради липсата на течение и бедно съдържание на кислород. А евентуално оцелелите пъстърви да бъдат избити с ток и други мародерски методи. Припомняме, че това не е първото безобразие с река Въча. По-рано това лято беше пресушен друг участък под стената на язовир „Цанков камък”. След протеста на риболовците пред МОСВ управниците уж обещаха да вземат мерки. Оказва се обаче, че на чиновниците от НЕК им влиза през едното ухо и им излиза през другото! Вижте с очите си от снимките какво се случва в момента на реката в град Кричим. На последните три снимки сме публикували кадри от вчера, когато нивото на водата е било нормално. Сами преценете за каква катастрофа става въпрос. НЕК, пуснете веднага водата!!!

 

 

 

 

 

А реката изглеждаше така:

 

 

 

18.09.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 4
  • 0

Колю

преди 150 седмици

Веца заради всяко налудничаво хрумване на някакъв кмет ли трябва да спира водата напълно???

  • 4
  • 1

Григор

преди 150 седмици

Хора...попитайте и тогава пишете.Водата се спира заради почистване на коритото а не защото има нещо по вецовете.
Нек нямат нищо общо

  • 5
  • 3

Стефан

преди 150 седмици

Краси и да идеш на вец-а какво ще направиш... За да се оправят нещата трябва малко Тротил и Бутане на Веца или направо на стената.

  • 12
  • 1

Красимир

преди 150 седмици

Аз съм готов да запаля колата и направо към веца да отивам но ще трябва поне 100 на човека да сме влизаме и пускат водата ако чакаме чиновниците рибата заминава. Подиграват се с нашите реки и гори от години.чакам предложения.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още