ПРОДУКТИ

Воблерите Pontoon 21 – японско качество за европейски водоеми

Воблерите Pontoon 21 – японско качество за европейски водоеми


Феновете на спининга знаят, че няма такова нещо като „универсална” примамка, която да работи винаги и при всякакви условия. Спининговият риболов съчетава изключително много променливи и затова всеки уважаващ себе си рибар се старае да бъде максимално подготвен.
Воблерите Pontoon 21 не са непознати у нас, но малко хора знаят, че са разработени в Япония с уклон към европейския пазар и са съобразени с особеностите на нашите водоеми и риби. Отзивите от тях са добри и затова ще ви представим моделната гама.

Pontoon 21 Crackjack – доста голямо семейство воблери тип „миноу” – с изтеглена форма и тясно тяло, имитиращи дребна рибка. Има плаващи модели, но и такива с неутрална плаваемост и потъващи. Размерите са доста разнообразни – 38, 48, 58, 78 и 98 мм, което позволява използването им за различен риболов. Дребните са добри за пъстърва, костур и кефал, а средните и големите са ориентирани за щука, едър костур, както и за бяла риба, особено ако я търсим в по-плитки места. Воблерите от тази серия имат нелош полет при замятане, окраската им е отлично направена и е доста устойчива, не пада дори при честа употреба. Примамките се представят отлично при туичинг, но при равномерна проводка имат и собствена игра. Куките са качествени тройки на Owner.

Pontoon 21 Crackjack може да разгледате ТУКPontoon 21 Cablista – Воблер тип „миноу” с издължено тяло и доста оригинална форма в плаваща или потъваща версия. Дължината е 75, 90, 105 и 125 мм. Във въздуха воблерът се държи добре, може да се използва за далечно замятане. Разцветките са добре изпипани, куките са отлични. Cablista е добър избор при риболов на щука в не много дълбока вода.

 Pontoon 21 Greedy Guts – Още един воблер тип „миноу”, но с малко по-различна форма, която наподобява преяла рибка. Коремчето е ясно изразено, но не съдържа храна, а хитра система за балансиране. Тези воблери имат отлична игра и поведение във въздуха. Гамата от размери и много разнообразна – 44, 55, 66, 77, 88, 99 и 111 мм. Greedy-Guts е подходящ както за риболов на костур, кефал и щуки с по-скромни размери, така и за бели риби или едри зъбати кралици на водоемите. Предлагат се модели с положителна и неутрална плаваемост, но това е традиционно за Pontoon 21.

Pontoon 21 Greedy Guts може да разгледате ТУК

 Pontoon 21 Agarron – Серия от плаващи воблери тип „миноу”, предназначени основно за риболов на щука. Размерите са 80, 95 или 110 мм. При равномерна проводка имат красива игра с голяма амплитуда, което често провокира хищника. При пауза в проводката се издига нагоре, като при това вибрира и кара дори пасивната щука да атакува.

Pontoon 21 Agarron може да разгледате ТУКPontoon 21 GagaGoon – Серия потъващи воблери тип „миноу” с много оригинална форма на тялото и лопатката. Тези воблери са истинско произведение на технологиите и с тях може да разчитате на успех. Различните версии потъват по-бързо или по-бавно, а размерите са 45,55 и 60 мм. Във въздуха се държи отлично, позволява далечно замятане. При пауза в проводката започва да потъва, като вибрира и дразни хищника. Очите са подчертани и често атаката е точно в предната част на примамката. Доста особен модел воблер, който бързо ще си спечели поклонници сред спинингистите.

Pontoon 21 GagaGoon може да разгледате ТУК

 

 Pontoon 21 Moby Dick – Серия едри воблери за влачене с характерна голяма глава, дала и името им. Размерите са 100 и 120 мм. Воблерите са плаващи, а куките са подсилени тройки морска серия. Примамката е предназначена за едри риби, затова корпусът е допълнително заздравен, за да издържи на захапката на мощен хищник. Отличен избор за риболов на едри щуки и бели риби.

Pontoon 21 Moby Dick  може да разгледате ТУКPontoon 21 Cheerful – Воблер тип „шад” с размери 34, 40 и 60 мм. Воблерите не са големи и са много подходящи за костур, кефал и дори мъздруга, стига да откриете тази вече рядка речна красавица. Версията от 60 мм може да предизвика и щука. Примамките са с различна плаваемост и работна дълбочина, лопатките не са еднакви и са поставени под различен ъгъл.

Pontoon 21 Cheerful може да разгледате ТУК

 Pontoon 21 Cheeky – Воблер за туичинг с удължено, но все пак високо и странично сплескано тяло. Има съвсем прилична игра и при равномерна проводка. Размерите са 68 и 80 мм, а работната дълбочина не е голяма – до около 1,2 метра. Примамка за риболов на щука в плитчини и заливи.

Pontoon 21 Cheeky може да разгледате ТУК

 


Pontoon 21 Chaos – Още един „шад”, но с форма на тялото като платика или костурче. Дължината му е 72 мм, плаваемостта е положителна, но различните версии могат да потъват от 1 м до 2,5 м.

 

 Pontoon 21 Alter-Idem – Сравнително дребни воблери с размери 36 и 42 мм, отлични за риболов на костур и кефал в относително по-малки реки. Добре се води по течението и може да прилъже дори пъстърва.

 


Pontoon 21 Hypnose – Дребен и дебеличък воблер, но много подвижен и шумен. Плаващ, с дължина 38 мм. По течението не се представя много добре, така че е подходящ за кефал, костур или пъстърва във вирове с бавно течение или в тихи участъци.

Pontoon 21 Hypnose може да разгледате ТУК!

 Pontoon 21 Fop – Не много голям дървен кренк. Много е подходящ за експерименти при риболов на кефал или мъздруга.

Pontoon 21 Fop може да разгледате ТУК!Pontoon 21 Bully Boo – Интересен двусъставен воблер с високо тяло, създаден за риболов на щука в затворени водоеми или заливи.

 Pontoon 21 Danzante – Серия съставни воблери, много шумни и с подвижна игра.

 

 


Pontoon 21 Zany Zag – Доста типичен уокър.

 

 

25.06.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още