КЪДЕ КЪЛВЕ

Зарганът в Гърция кълве като луд!

Зарганът в Гърция кълве като луд!

Отлични новини дойдоха от Гърция, където много българи летуват в момента. На гръцкото море зарганът се е активизирал от седмица насам и кълве като бесен! Така че, ако отивате натам, не пропускайте да си вземете въдиците.
Какво трябва да знаем за риболова на зарган? „Сребърните стрели” могат да се ловят на плувка, с бомбарда и на спининг. На плувка може да се търсят на малка дълбочина, с фин такъм и стръв бял червей или парче от рибка или скарида. Може дори да ги задържате пред вас, като стреляте бели червеи с прашка.
Най-масово в Гърция зарганите се ловят на бомбарда. Тайната е във финия такъм, като поводът след бомбардата трябва да бъде 1.5-2 метра. За повод най-добре е да използвате флуорокарбон 0.14-0.16. Стръвта може да бъде бял червей, парче рибка, скарида или гръцките червеи „акровати”. След като напипате пасажа, гледайте да замятате зад рибите, а не в самото ято, за да не ги плашите, и с бавно навиване да прекарате бомбардата и стръвта през ятото. Ударът е мощен и отчетлив, особено ако напипате големите „каиши”.
За риболов на зарган на спининг най-подходящи са малките клатушки и пилкери от 7 -14 грама, дребните воблерчета и кастмастери. Тъй като се лови с малки примамки и се замята сравнително близо, може да се направи следната тактика. Вземете си две въдици – една на спининг и една с бомбарда. И когато зарганите се дръпнат навътре и излязат извън обхвата на спининга, вкарайте в играта въдицата с бомбардата. В стремежа си да преследват стръвта зарганите пак ще дойдат на близо, и може отново да ги ловите на спининг.
 

25.08.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

керамоти

преди 44 седмици

Преди няколко дена се върнах от керамоти, има зарган доста по 20-25 см.
Дори и от тези дребни мъници се хващат по незначителен брой, но да се търси на спининг е лудост.Едър зарган изобщо няма така, че ако мислите да ходите около керамоти, фанари и кавала за зарган, по скоро изчакайте.

  • 0
  • 0

rosboz

преди 44 седмици

отдавна не кълве.

Поне за северното крайбрежие.

  • 6
  • 0

sina na Darwin

преди 48 седмици

Бреговата линия на Гърция надвишава 13,000км... Ако не можете да напишете къде конкретно кълве (защото мога да ви кажа много места, където още не е почнало) по-добре нищо не пишете :-)

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още