КЪДЕ КЪЛВЕ

Накъде за риба през уикенда

Накъде за риба през уикенда

Едно време старите рибари обичаха да казват, че краят на забраната за риболов е неизбежен, също както краха на капитализма. Капитализмът още си го има, но краят на забраната вече се е задал. Още два уикенда и пускат риболова в по-ниските водоеми. Къде обаче да ловим сега в събота и неделя?

От разрешения участък на река Янтра в градската част на Габрово идват обнадеждаващи вести. Колегите там са направили хубав риболов на кефали. Подобно е положението на Росица в Севлиево, където риболовът също е позволен. Кефал се лови още и в позволените участъци на реките Скът и Ботуня във Врачанско. По язовирите също върви нелош риболов. В Жребчево обаче, под предлог че се лови щука и бяла риба, доста народ влиза с лодки и покрай това прибира сом и костур в разрез със забраната. Използват това, че инспекторите на ИАРА не могат да огреят навсякъде. На Сопот дава предимно платика и бабушка. Същото е положението и на пресевните по поречието на Тунджа между Ягода и Зимница. Оттам обаче новината е, че се хваща и сом, като за стръв се залагат едри пиявици и друга подходяща примамка.

За софиянци вариантите са баластриерите около столицата. На Челопечене излизат хубави уклеи, платики и каракуди, като дашните места са тези от към пътя и около канала. На Петте могили дава уклей. По Негован и Чепинци се лови предимно уклей, имало е и попадения на щуки на тапи и спининг. Отчайващо е положението в долните течения на реките Огоста и Искър, където риболовът е забранен. Въпреки това десетки бракониери в момента върлуват там, необезпокоявани от никого, и тъпчат торбите с хайверни риби.

19.05.2017

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

nike sb lunar stefan janoski preto

преди 1 седмица

<a href="http://www.aktiif.com/nike-air-max-2015-dark-blue-shoesv">nike air max 2015 dark blue</a> <a href="http://www.ghrhgi.com/green-pink-womens-nike-shox-shoes-shoesv">green pink womens nike shox shoes</a> <a href="http://www.accessmdusa.com/nike-free-air-rift-shoesv">nike free air rift</a> <a href="http://www.footprintsrv.com/nike-tiempo-legend-ronaldinho-cleats-shoesv">nike tiempo legend ronaldinho cl

  • 2
  • 0

Ал

преди 59 седмици

https://youtu.be/RiC0-ONccoM ето ви малко риболов

  • 1
  • 0

brakonieri

преди 63 седмици

Big fish ако можете пуснете сигнал или разпространето по някакъв начин - на язовир антон ивановци (въча) близо до михалково има голяма сеч на шарани от 4-10 кг. не се спазва забраната, дори и през ноща на фосфорни плувки ги ловят.

  • 1
  • 2

ДОКТОРА

преди 65 седмици

Ха ха ха няма оправия тоя сайт, смешна и жалка работа !!!!

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още