ПЪТЕШЕСТВИЯ

Язовир Искър – красиво и достъпно място за вашата почивка

Язовир Искър – красиво и достъпно място за вашата почивка

Летните горещини вече започнаха, отпуските са планирани от месеци, но в София все още има хора, които се чудят на къде да поемат. Понякога работата не ни позволява да отсъстваме дълго време, а за 2-3 дена не си заслужава да бием път до морето и обратно. Какво да правим тогава, къде да разпуснем от забързания живот и сивото ежедневие? Столичани доста често забравят, че имат идеалната дестинация за уикенд-почивка и се втурват на къде ли не, но преди да обмислите дълго и безсмислено пътешествие, посетете язовир Искър.

Язовирът е част от едноименната река Искър и е основен водоизточник на цяла София. Друго негово приложение е производството на електроенергия, чрез добре познатите ни ВЕЦ, но все повече се превръща в място за почивка през горещите слънчеви дни. Самият водоем е с дължина от 25 км, а общите му размери са 30 кв. км, което си е наистина внушаващо и може да се каже, че за всеки има място за отдих. Тези, които вече са ходили там, знаят че най-привлекателната част от язовира е Щъркелово гнездо. Много хора си мислят, че язовирите са просто гола поляна и вода, но Искър се отличава с изключително модерни бунгала, вили и хотели, които да задоволят дори най-претенциозните изисквания. Също така, там можете да откриете много интересни атракциони, като каране на джет, водни ски, водно колело, спортен риболов и други. Язовирът е богат на риба и за любителите може би ще е полезна информацията, че там могат да открият костур, бабушка, каракуда, шарани, червеноперки и разбира се сомове.

 

 

 

 

 

Язовир Искър е само на 20 минути път от София, като местата за нощувка не са малко и от Вас зависи дали ще изберете хотел, бунгало, къща за отдих или пък почивка на палатка сред природата. Има доста луксозни комплекси като „Уайт вилидж парк”, „Камелот”, вилно селище „Иструм парк” и други. Там ще можете да разпуснете със стил, няма да бъдете лишени от нищо, а цените разбира се са достъпни. Местата, където можете да прекарате уикенда са доста, а ако искте спокойствие и природа е добре да се насочите към местността „Шипочанския залив”. Това е едно много приятно кътче за отдих и спокойно можете да заведете цялото семейство там, да си направите пищно барбекю, да половите риба и да се полюбувате на прекрасната природа. Искърския язовир е наистина огромен и предлага неограничени възможности, а и факта, че е много близо до столицата го прави още по-примамлива дестинация. Разбира се, там ходят хора от всички краища на България, а всяка събота и неделя крайбрежието на язовира гъмжи от хора и ако искате да заемете атрактивно място е добре да предвидите ваканцията си така, че да се организирате от по-рано, да запазите някоя вила или бунгало, или пък просто да си намерите прохладна поляна, където да пренощувате на палатка. Каквото и да изберете обаче, трябва да знаете, че една такава почивка несъмнено ще ви се отрази добре и ще се заредите с много позитивна енергия, само за няколко дена.

18.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още