Рецепти

Шишчета в буркан

Шишчета в буркан

Това е наистина необикновен метод за готвене на чудни шишчета, когато е твърде студено за палене на скарата. А резултатът е повече от убедителен.

 

Продукти:

1 кг свинско месо (бутът може да стане твърде сух, затова изберете врат или почистена от ципите плешка)

250 г бекон

2-3 глави лук

сока от ½ лимон

100 мл вода

сол

черен пипер

кориандър

подправки за шишчета по ваш избор

 

Измийте месото и го нарежете на еднакво големи парчета, но не много едри. Посолете го и го наръсете с черния пипер, другите подправки и лимоновия сок. Нарежете лука на кръгчето и го добавете към месото заедно с водата. Объркайте с ръце и оставете месото да се маринова поне за около 30 минути. Нарежете бекона на тънки ивички.

Започнете да нанизвате шишчетата, като редувате месото с бекон и лук. Вземете по-голям буркан, или съобразете дължината на шишчетата с височината му. На дъното сложете лук и подредете по 4-5 шишчета в буркан. Затворете с метално фолио. Много е важно бурканът да е напълно сух отвън! Сложете буркана на средата на студена фурна, иначе може да се спука и настройте температурата на 180°С до 200°С. Ако печката има функция за обдухване, включете и нея, така температурата ще е по-равномерна. Печете около час до 80 минути. Изключете печката и открехнете вратичката, за да може фурната да изстине постепенно. В противен случай рискувате бурканите да се спукат от разликата в температурата. Щом бурканите поизстинат, ги извадете внимателно с напълно суха кърпа или кухненска ръкавица. Сложете ги на суха повърхност, иначе рискувате да се спукат и да опропастите великолепните шишчета в тях.

 

  

19.01.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

irina61

преди 111 седмици

така съм правила пилешко,но в компотен буркан-наистина е фантастично

  • 0
  • 0

irina61

преди 111 седмици

така съм правила пилешко,но в компотен буркан-наистина е фантастично

  • 0
  • 0

irina61

преди 111 седмици

така съм правила пилешко,но в компотен буркан-наистина е фантастично

  • 0
  • 0

irina61

преди 111 седмици

така съм правила пилешко,но в компотен буркан-наистина е фантастично

  • 3
  • 0

Pol

преди 147 седмици

В нещо калено - като гърне от боб примерно ще стане по гот според мен - аз така ще пробвам. А за стъклото - не му се връзвайте толкова - дори и да се отвори фурната няма да се спуга, освет ако фърната не е на балнеостъклен балкон.

  • 3
  • 0

Васко

преди 147 седмици

Брех, изглежда вкусно щего пробвам..

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още