Риболов на спининг

Пъстърви на силикон от Бат Стан

Пъстърви на силикон от Бат Стан

 
 
Поредният интересен излет на пъстърва със силиконови примамки е направил Бат Стан. Този уикенд, след като се е върнал от пътешествие в Париж, колегата веднага е хукнал да гони петнистите риби по планините. В една от големите реки, извиращи от Балката, е успял да лови балканки и американки. В началото колегата е почнал на въртящи блесни, които обаче след напичането на слънцето са спрели да работят както трябва.
 
Колегата е обърнал тактиката в този момент, като е закачил микроджиг. Примамката, която виждате на една от снимките, е била бял силиконов червей. За закачането му е използвал мухарска кука без контра №8, глава от волфрам с диаметър 4 мм и тегло около половин грам. С това приспособление е успял да продължи успешно риболова. Хванал е и едри американки, които е извадил успешно въпреки липсата на контри по куките. Пинизът е бил в това силиконът да се води с неравномерна проводка тип „туичинг”, както е при воблерите, което влудявало пъстървите, сподели още колегата.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

24.07.2013

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още