ТАКТИКА

7 съвета как да запалим детето по риболова

7 съвета как да запалим детето по риболова


„О, мъко моя, децата не искат да идват с мен за риба, Господи, с какво го заслужих...” Подобни вопли сигурно се разнасят от килери и мазета, където корави бащи-рибари са се заключили и тайно дават воля на сълзите си. „Днес не ще да идва за риба, утре няма и мач да иска да гледа, а вдругиден кой знае какво ще стане... - мълви съкрушеният родител, а ръцете му треперят и не може дори кука да си върже.”
За да не стигаме до такива крайности, ви предлагаме седем съвета как да запалим наследниците и наследничките по риболова.

1. Нека да е лесно
Няма смисъл да карате двегодишно дете да размахва сухи мухи за пъстърва,а го заведете да счупи очилата на каракудите в някой близък гьол. Слънчакът също е вариант, даже е по-шарен.

2. Не прекалявайте с времето
Децата много трудно ще издържат цял ден на едно място. Кратките излети от час и половина – два са идеални. Е, ако иска да стои повече, няма да скършим хатъра на детето, я…

3. Поляризирани очила
Има ги и в размери за деца и са адски полезни. Не са евтини, но и не струват теглото си в злато. Така децата ще виждат това, което виждате и вие. А момичетата може да си ги ползват и просто като аксесоар.

4. Лека въдица
Това е дете, пръчката му трябва да е лека и удобна. Няма смисъл на 3 години да го посвещавате в тънкостите на щекарството. Примирете се, че ще има много оплитания и късания, през 5 минути ще се вика „Тате, закачих!”, а запасите ви от плувки, линии и куки ще намалеят. Това са пренебрежими жертви в името на голямата цел.

5. Внимавайте с прогнозата
Няма никакъв смисъл да изведете децата за риба, ако е твърде ветровито, вали дъжд или пък слънцето спряло сърдито пече, както е рекъл поетът. Ще си докарате само неприятности на главата. Първо, на малчуганите няма да им хареса особено, второ, вкъщи ще ви трият сол на главата, само да сте посмели да простудите детето или пък да е изгоряло от жегата.

6. Бисквити, солети, бонбони
Поне две чанти. Щом на детето му писне, му дайте нещо, което обича да гризе. Е, разбира се добре е да са полезни или поне минимално вредни. После рибите пак ще са му интересни.

7. Планирайте
Заведете детето на интересно място, където може да хване риба. Ако го оставите капо, много трудно ще успеете да породите интерес към риболова. Не тръгвайте със скъпи такъми, освен ако не сте наистина готови да ги прежалите, децата са ужасно изобретателни в съсипването на оборудване. Осигурете на детето два-три приятни излета, след това то само ще иска да идва с вас.

14.07.2014

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още