Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс".

До момента разследването няма информация за извършено в областта на Виена престъпление, с което парите могат да са свързани, съобщи говорителят на полици ята в австрийската столица.

Местният вестник Oesterreich пише, че млад мъж е забелязал "съкровището" в събота и е скочил в реката, за да събере банкнотите.

Минувачите обаче помислили, че той се опитва да се самоубие, и звъннали на полицията. Служителите на реда го извадили тъкмо когато се опитвал да събере част от парите. Сега мъжът претендира за дял от сумата.

"Момчето твърди, че е щяло да ги предаде на полицията. Въпросът обаче е дали гражданинът или властите са открили парите", допълва говорителят на полицията във Виена.

В Австрия всеки, който намери пари в брой и ги върне на органите на реда, може да поиска между 5 и 10% от сумата. Нещо повече – ако в рамките на 1 година законният им собственик не ги потърси, то този, който ги е открил, може да получи цялата сума.

 

dnevnik.bg

08.12.2015

Коментари

Име

Коментар

оставащи символа

Моля въведете следния текст, за да изпратите Вашия коментар.

  • 0
  • 0

niccoair

преди 120 седмици

<a href="http://www.lurioaddl.com/women-nike-seattle-seahawks-99-alan-branch-limited-grey-alternate-nfl-jersey-sale-nfld_uk">women nike seattle seahawks 99 alan branch limited grey alternate nfl jersey sale</a> <a href="http://www.secureorb.com/elite-marcus-allen-mens-jersey-oakland-raiders-32-camo-fashion-black-nfl-nflrl_dk">elite marcus allen mens jersey oakland raiders 32 camo fashion black nfl</a> <a href="http://www.susanlew.com/nike-

  • 0
  • 0

nike lunar eclipse 3 zappos

преди 175 седмици

<a href="http://www.cleansilverware.net/womens-nike-free-flyknit-3.0-all-green-Bryant_dk">womens nike free flyknit 3.0 all green</a>,<a href="http://www.cleansilverware.net/salomon-s-lab-xt-6-softground-trail-running-shoes-black-Bryant_dk">salomon s lab xt 6 softground trail running shoes black</a>,<a href="http://www.cleansilverware.net/air-max-97-sp-italian-camouflage-Bryant_dk">air max 97 sp italian camouflage</a>,<a h

Седмичен бюлетин

Абонирайте се за новини и промоции

Намерете ни в FACEBOOK

Интервю

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Над 100 000 евро плуват в Дунав

Австрийската полиция работи по необикновен случай. Служителите на реда се опитват да установят как над 100 000 евро в банкноти от по 100 и 500 евро са се озовали в р. Дунав, предаде "Ройтерс". До момента разследването няма информация за извършено в областта на В... още